Over mij

Van vroeger tot nu

Vanuit een grote ervaring in de muziekinstrumentenbouw is mijn bedrijf in 1990 in Groningen formeel van start gegaan met de nieuwbouw, verkoop, en reparatie van strijkinstrumenten. Vanaf 1990 heb ik enige tientallen instrumenten gebouwd, voornamelijk violen, maar ook enkele alten. In een vroeg stadium ben ik instrumenten gaan verhuren aan beginners van alle leeftijden en gevorderden. Ik mocht daarnaast vaak meewerken aan projecten van muziekscholen en privé-docenten. Tot mijn klanten mocht ik jarenlang zowel amateurs als professionals uit Noord Nederland en daarbuiten rekenen. Sinds 1990 heb ik ook een behoorlijke collectie instrumenten en strijkstokken opgebouwd.

Specialisaties en webwinkel

Uit een bescheiden postorderservice, gestart in 1990, groeide na de brede acceptatie van internet een goed gesorteerde webwinkel in allerhande toebehoren. Naast vele merken, soorten en typen snaren en hars kwamen daarbij ook een aantal opvallende specialisaties, waaronder strijkstokken van carbon-materiaal en aangepaste kinhouders in verschillende hoogten.

In de webwinkel kunt u nu een breed assortiment vinden dat gebaseerd is op de praktische behoeften van professionals en amateurstrijkers. Daarbij zijn wij niet afhankelijk van slechts één leverancier (zoals vele andere webwinkels in Nederland) maar hebben wij overal in de wereld contacten met de juiste adressen.

In de webwinkel wordt ook een deel van de verkoopcollectie getoond. Afgezien van enkele eenvoudige studieinstrumenten zijn deze instrumenten nog niet online te bestellen. Het is de bedoeling dat u bij interesse contact opneemt om op afspraak een instrument te komen bekijken en eventueel te bespelen. Het is eventueel mogelijk een instrument te verzenden. Wilt u een advies? Bel ons dan tijdens kantooruren of mailt u ons uw telefoonnummer met een samenvatting van uw vraag, zodat ik u kan terugbellen.

Van Groningen naar Callantsoog

Na het afstoten van de omvangrijke portefeuille huurinstrumenten aan vioolbouwer Sven Otte in Groningen, is mijn bedrijf in september 2018 verhuisd naar het Noord Hollandse Callantsoog, op steenworp afstand van zee en duinen. De webwinkel gaat hier onverminderd door, maar ook voor reparaties, onderhoud en advies kunt u in mijn atelier terecht. Atelierbezoek in Callantsoog uitsluitend na voorafgaande telefonische afspraak!